Oude bloedvlekken verwijderen

( 97 Stemmen )
Oude bloedvlekken verwijderen 3.5 out of 5 based on 97 votes.

Het is geen eenvoudig klusje om ingedroogde oude bloedvlekken te verwijderen. Met een beetje inspanning is het vaak wel mogelijk.

Met oude bloedvlekken bedoelen we bloedvlekken in kleding, beddengoed, matras, lakens, taptijt, bankstel, katoen of ander textiel die al een keer in de was zijn geweest met de bloedvlek of waarbij het bloed al helemaal is ingedroogd. Een oude bloedvlek is ingedroogd en meestal bruin van kleur. Of het nu gaat om een ongelukje tijdens de menstruatie, snijwond of valpartij van de kleine. Hieronder een aantal tips hoe je oude bloedvlekken met succes kunt verwijderen.

Wat je vooral niet moet doen is de onderstaande tips gebruiken op delicate stoffen zoals fluweel of zijde. Fluweel en zijde zijn erg kwetsbaar en kunnen onherstelbaar beschadigd raken door een behandeling met bijtende, actieve en agressieve (schoonmaak)middelen. Vaak maak je de vlek alleen maar erger. Een stomerij kan in zon geval uitkomst bieden. Bij de stomerij weten ze wel om te gaan met oude bloedvlekken.

Met Biotex, Vanish of Oxy action

Op internet wordt Biotex (groen) en Vanish aangeraden om oude bloedvlekken te verwijderen. Biotex en Vanish hebben beide een actieve werking die zou bijdragen aan het oplossen van de vlek.

Met Waterstofperoxide

Let op: Waterstof heeft een blekende werking! Voordat je begint met waterstofperoxide kun je het beste eerst testen of het geen nadelige reactive op de stof, matras, bank of ander material geeft. Dit kun je het beste doen op een onopvallend plekje. Doe een beetje waterstofperoxide op de vlek en dep het na met een doek. (gebruik bij voorkeur een badstof doek). Herhaal deze handeling totdat de bloedvlek verdwenen is.

Met Groene zeep

De vlek goed nat maken met koud water. Insmeren met groene zeep. Enige tijd in laten trekken en met de wasmachine uitwassen.